Wie zijn we

Aanmelding
Italiaanse vlag

We zijn een kleine groep Italianen die dol is op vertellen over het als laars gevormde land; we willen de cultuur delen en de taal leren aan alle mensen die Italië waarderen en bezoeken.

de docent

Mijn naam is Marianna, ik ben Italiaanse en ik kom uit Milaan. Ik woon sinds augustus 2013 in Nederland, in Den Haag. Ik spreek Italiaans, Engels en een beetje Nederlands. In 2019 heb ik het DITALS I-certificaat behaald om Italiaans als vreemde taal te kunnen onderwijzen, en ik heb gedurende 4 jaar lesgegeven op een Italiaanse privéschool.

Lesgeven is een passie voor mij: ik geniet van het voorbereiden van gepersonaliseerde lessen voor elke groep cursisten, lesmateriaal te creëren zoals o.a. spelletjes en boeiende activiteiten die de lessen altijd gevarieerd, plezierig en leuk maken.

Ik ben een nieuwsgierig persoon en de vragen van cursisten zijn voor mij een stimulus om samen de kennis van de Italiaanse taal en cultuur te vergroten.

Ik hou van lezen, en ik ben van mening dat lezen een nuttig hulpmiddel is bij het leren van een vreemde taal. Daarom moedig ik mijn studenten aan om zo snel mogelijk te beginnen met het lezen van boeken die geschikt zijn voor hun niveau.

Ik hou ook erg van Italiaanse muziek, en tijdens mijn lessen gebruik ik vaak liedjes van verschillende genres om uit te wijden over allerlei aspecten van de Italiaanse grammatica en cultuur.

En… “last but not least”: ik houd veel van spelen!
Ik heb Italiaanse bordspellen (die van mijn kinderen waren) die ik tijdens mijn lessen met studenten gebruik.

het team

Michela en Elisa zijn Italiaans, beiden uit Piedmont. Zij helpen bij de organisatie van de school, met de administratieve zaken en het beheer van de website.